Pegas Triatlon Club

Alergare-cros-trialtlon-maraton Sector 1 de la 150.00 lei/ora V-S 10:00-13:00 0726547456

Asociatia Pegas Triatlon Club, avand motto-ul "pentru trup si suflet" promovează sportul în general şi triatlonul în mod special. 

Triatlonul este o competitie ce presupune parcurgerea in succesiune a trei probe: inot, ciclism si alergare.

Distanta standard – numita si Olimpica – a unei competitii de triatlon cuprinde: 1,5 km inot, 40 km ciclism si 10 km alergare.


O varianta mai scurta este Sprint: 750 m inot, 20 km ciclism si 5 km alergare.

De asemenea, exista si variante mai lungi cunoscute sub numele de: 
Half Ironman: 1,9 km inot, 90 km ciclism si 21 km alergare 
Ironman: 3,8 km inot, 180 km ciclism si 42 km alergare

Prima competitie de triatlon a avut loc in Franta in 1920, dar triatlonul incepe sa se contureze ca disciplina sportiva in 1974. In 1989 se formeaza Uniunea Internationala de Triatlon (ITU), ce reuneste federatiile nationale de triatlon. Triatlonul debuteaza ca proba olimpica la Jocurile Olimpice din Sydney, in anul 2000. Federatia Romana de Triatlon s-a infiintat in anul 2012.

Desi este considerata ca fiind o disciplina sportiva tanara, triatlonul are o dezvoltare fulminanta deoarece este promovat ca un sport de masa, la care poate participa oricine. Astfel, sportivi amatori de toate varstele pot lua startul la o competitie de triatlon alaturi de sportivi profesionisti. De asemenea, antrenamentele pentru cele trei probe, inot, ciclism si alergare, dezvolta un stil de viata sanatos si un trup armonios construit. Datorita acestor motive, tot mai multi iubitori ai miscarii aleg sa participe la concursuri de triatlon.

Astfel, descoperind ca au aceeasi pasiune pentru triatlon, un grup de prieteni a infiintat la inceputul anului 2012 Asociatia Pegas Triatlon Club.

Mai multe detalii despre ce știm și putem la http://www.triatlon.info.ro